21 жовтня 2025 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області був проведений вебінар “Формування культури харчової безпеки майбутніх фахівців харчового напрямку на уроках професійних дисциплін”.
На початку учасників вебінару привітала методист центру Наталя ОСІНА, яка зазначила, що мета педагогічних працівників – не просто передати знання з технології чи обладнання, а й закласти глибоке розуміння та особисту відповідальність за дотримання всіх стандартів і норм харчової безпеки.
Спікером вебінару стала Кристина РЕШЕТНЯК, майстер виробничого навчання, викладач ДНЗ “Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти”. Вона надала практичні рекомендації щодо інтеграції елементів харчової безпеки в зміст і методику викладання професійних дисциплін; продемонструвала інноваційні педагогічні технології (кейс-технології, симуляції, проектна діяльність, тощо), що сприяють активному засвоєнню здобувачами освіти принципів гігієни, контролю якості та запобігання ризикам у харчовому виробництві.
На завершення вебінару модератор заходу, методист центру Наталя ОСІНА надала завдання для отримання сертифікату та розповіла про умови його отримання. Учасники, які були присутні на вебінарі та успішно пройдуть тестування – отримають сертифікат.
Ознайомитися з матеріалами вебінару та про наступні вебінари можна дізнатися на сайті «Дистанційне навчання НМЦ ПТО у Запорізькій області» за покликанням http://bit.ly/49X1Biz
Запис вебінару можна подивитися за покликанням https://youtu.be/m-g43iCjyQ8?si=rT0fUk75mtQo_h_W
Методист НМЦ ПТО у Запорізькій області
Наталя ОСІНА


